TEST GENETIC PENTRU DIAGNOSTICAREA ALOPECIEI
Ce este TrichoTest?
Evolutia stiintei si deslusirea ADN-ului uman ne permit acum sa beneficiem de noi instrumente de diagnostic si tratament, inclusiv in ceea ce priveste alopecia.
Trichotest este un test genetic utilizat pentru analizarea factorilor genetici ai fiecarui individ care pot influenta efectul terapiilor adresate alopeciilor. Acesta este indicat in cazul pacientilor cu istoric familial de alopecii si mai ales in cazul in care tratamentele conventionale nu dau rezultate. Prin evaluarea tintita a unor gene implicate pozitiv sau negativ in determinarea alopeciei, se pot obiectiva caile corecte de tratament.
Pentru ca rezultatele acestui test urmaresc gene exprimate genetic care nu sunt variabile de-a lungul vietii, este suficienta efecuarea lui doar o singura data. Astfel, pe baza unei mostre de saliva prelevate de la nivelul mucoasei cavitatii bucale (gura), la distanta de o luna, serviciul de genetica asociat Fagron Genomics, va oferi un raport extins al genelor dvs (48 de gene dovedite stiintific ca sunt asociate cu caderea parului). Veti avea, astfel, parte de un tratament personalizat, adaptat nevoilor afectiunii dvs., tocmai in functie de substantele medicamentoase care pot aduce beneficii reale pentru alopecia identificata. In plus, este un test nedureros care ii va permite medicului dvs. sa va ofere varianta de tratament cea mai eficienta si sigura.
Programeaza o Consultatie si incepe tratamentul cat mai curand!
Rezerva acumIndicatiile mezoterapiei
In ce cazuri este recomandata mezoterapia pentru scalp?
Mezoterapia este recomandata in cazurile in care cresterea parului este intarziata, in vederea accelerarii procesului de crestere.
Indicatiile mezoterapiei sunt:
• alopecii difuze progresive: alopecia androgenetica, alopecia areata, efluviu telogen. Tratamentul alopeciei androgenetice difera in functie de sex si stadiul afectarii scalpului, astfel: la barbati se poate realiza in maxim 5 ani de la progresia bolii, de preferat inainte de 40 ani, iar la femei in maxim 10 ani de la progresie, inainte de 60 ani.
• distrofii ale firului de par
Deasemenea, mezoterapia poate fi utilizata in completarea altor tratamente impotriva caderii parului sau ca adjuvant al chirurgiei, fie inainte, pentru imbunanatirea microcirculatiei la nivelul zonei afectate, fie imediat dupa operatie, pentru diminuarea edemului si a hematoamelor sau in timp, pentru o vindecare optima si pentru un prognostic mai bun al supravietuirii firelor implantate.
Care sunt beneficiile procedurii de mezoterapie pentru scalp?
Mezoterapia este o procedura non-chirurgicala si minim-invaziva care presupune administrarea directa a substantelor medicamentoase la nivelul zonelor afectate prin injectare intradermica.
Beneficiile sunt multiple:
- imbunatatirea microcirculatiei locale cu ajutorul substantelor vasodilatatoare;
- asigurarea nutrientilor necesari cresterii firelor de par;
- incetinirea procesului de involutie foliculara programata;
- stimularea mediului de crestere a parului cu ajutorul acelor fine utilizate.
Care este protocolul de tratament?
Sedintele de mezoterapie se vor efectua numai in urma unui consult dermatologic amanuntit pentru a putea depista cauza caderii parului si pentru a se stabili indicatia de tratament. Pentru un diagnostic cat mai exact, se va utiliza analiza TrichoLab in urma careia foliculii pilosi sunt fotografiati dermatoscopic. Programul va cuantifica numarul de foliculi sanatosi, activi, in faza de crestere, in comparatie cu numarul celor afectati.
Numarul sedintelor si frecventa cu care se realizeaza sunt stabilite in functie de diagnosticul asociat si de raspunsul pacientului la tratament. In medie, sunt necesare 5 sedinte, efectuate la interval de doua saptamani, precum si sedinte de intretinere.
Ce contine mezoterapia?
In cadrul terapiei, folosim cocktailul special FillMed NCTF 135, alaturi de alte substante active precum:
- Pentoxifilin: vasodilatator perferic ce poate fi folosit in special la pacientii cu factori de risc cardiovasculari (diabetici, fumatori, hipertensivi, pletorici).
- Minoxidil: vasodilatator periferic ce poate fi utilizat in tratarea alopeciei, exceptand cazurile in care debutul este brusc sau afectiunea rezulta in urma administrarii unor medicamente.
- Biotina (vitamina H): este un acid monocarboxilic care actioneaza ca factor de crestere si coenzima, regland productia secretiei de sebum. Deficitul de biotina se manifesta prin alopecie, hiperkeratoza sau diverse tipuri de dermatite scuamoase.
- Dexpantenol (vitamina B5) actioneaza asupra tulburarilor seboreice, in special. Este convertita in acid pantothenic si ajuta la cresterea anumitor structuri ale pielii.