Transplant de par prin tehnica FUE

Tehnica FUE poate fi utilizata cu succes atat pentru barbati, cat si pentru femei

Tehnicile moderne de transplant de par ne permit sa mutam unitati foliculare sanatoase denumite medical microgrefe, in zonele scalpului care au suferit de alopecie (caderea parului).

Tehnica FUE reprezinta o tehnica chirurgicala minim invaziva, ce utilizeaza microgrefe recoltate manual, folosind tehnici personalizate fiecarui pacient si tehnologii de ultima generație, acestea urmand a fi implantate la nivelul zonei in care se doreste imbunatatirea densitatii parului.

Tehnica permite extractia unor microgrefe cuprinse intre 0,65mm si 1mm, dimensiuni stabilite de catre medic in funcție de textura și grosimea firului de par a pacientului. Pentru implantarea parului se folosesc instrumente speciale ce permit rezultate rapide, naturale, eliminanad astfel riscul aparititei cicatricilor post transplant.

Programeaza o Consultatie Gratuita si afla toate detaliile transplantului de par prin tehnica FUE!
Rezerva acum
Cu tehnica FUE pot fi extrase si implantate aproximativ 2500-3000 de grefe/sedinta, asa ca procedurile mai ample necesita doua sau mai multe zile. Nu se recomanda sesiuni de transplat extrem de ample din cauza riscurilor de suferinta tegumentara, ce pot duce la pierderea grefelor implantate.
Ce presupune transplantul de par prin tehnica FUE?

Procesul de extractie necesita un protocol de lucru strict, zona donatoare fiind tratata personalizat, in functie de caracteristicile acesteia. Astfel, putem asigura pacientul ca zona nu va fi compromisa si va permite recoltarea de microgrefe si pentru alte ședințe. Pentru un rezultat optim se va mentine densitatea vizibila si ne asiguram ca nu exista semne evidente de extractie, cicatrici sau pete hipopigmentare.

Transplantul de par nu stopeaza caderea acestuia, in cazul alopeciei androgenetice, pacientul fiind informat cum sa mentina parul ce ar putea fi afectat de hormoni, stres, factori chimici (vopsea, produse de styling) sau mecanici (placa de par, ondulator).

Tehnica FUE permite medicului sa selecteze grefele cele mai potrivite pentru zona in care se doreste redobandirea densitatii pierdute, acestea fiind recoltate dintr-o zona considerata genetic cea mai sigura (spatele-regiunea occipitala). Din aceasta zona, pacientii cu alopecie nu pierd deloc foliculi pilosi, astfel incat rezultatele post procedura sunt permanente. Pe langa zona occipitala, extracția grefelor se poate extinde și spre partile laterale ale scalpului, extinzand astfel suprafata din care pot fi recoltate chiar și pentru cei care au o resursa de donator compromisa post arsura sau in urma accidentelor soldate cu cicatrici.

Intrebari frecvente transplant de barba

Ce se intampla dupa procedura de transplant de par?

In cadrul Elos Hair Clinic, fiecarui pacient ii este atribuit un consilier personal, ce ii va sta la dispozitie pre si post operator pentru a elucida orice nelamurire poate exista. Consilierul personl va pregati pentru fiecare persoana transplantata o listă personalizata de recomandari, pentru a ingriji corespunzator microgrefele implantate. Acestea necesita o ingrijire mai atenta, fiind necesara hidratarea lor cu solutia primita din clinica timp de aproximativ 3 zile. Se vor recomanda antibioticul și pastilele pentru a reducere disconfortul post procedura, stabilite in functie de sensibilitatile/alergiile fiecarui pacient.

A doua zi, in cadrul Elos Hair Clinic, se indeparteaza pansamentul de la nivelul extractiei, iar in cea de-a treia zi pacientii vor reveni in clinica pentru prima spalare a scalpului.

Initial, vor fi vizibile mici cruste, ce vor cadea in primele zile dupa aplicarea solutiei primite. La o saptamana post interventie vor csdea si firele de par implantate, zona fiind aproape ca inaintea realizarii procedurii chirurgicale. Radacina firului de par nu va fi afectata, parul urmand sa creasca la aproximativ 3-4 luni, densitatea fiind permanent imbunatatita .

In cat timp pot reveni la activitatile normale?

In general, nu exista contraindicatii, pacientul fiind liber sa desfasoare activitati usoare precum plimbarile, iesirile in oras, inca de a doua zi postoperator. Semnele din zona de extracție vor fi insesizabile in cateva zile. Parul creste cu aproximativ 0,35mm/zi, in aproximativ o luna depasind 1 cm. Se contraindica efortul fizic sau aplicarea presiunii asupra zonei implantate  timp de 72h post procedura.

Nu se recomanda expunerea la soare, sauna, piscina, scufundari sau ski imediat postoperator pana la o luna post transplant. Nu se recomanda purtarea de sapca, caciula, casca – grefele putand fi afectate de traumatism.

Este dureroasa procedura de transplant de par?

Pacientul beneficiaza de analgo sedare medicamentoasa atat in timpul interventiei, cat si dupa procedura, pentru a minimiza disconfortul resimțit. Anestezia locala permite realizarea interventiei cu un disconfort minim, bineințeles fiind resimtit diferit de fiecare dintre noi, in functie pragul de tolerare al durerii fiecaruia.

Sunt indicate alte tratamente post transplant?

In functie de stadiul alopeciei pot fi recomandate tratamente adjuvante, de tip medicamentos sau injectabil. Pentru obtinerea celor mai bune rezulate pentru o perioada nelimitata de timp, este foarte importanta conservarea si stoparea caderii firelor de par pre existente din zona transplantata.

Programul clinicii

Luni - Vineri:  9:00 - 21:00
Sambata, Duminica:  inchis