CELLENIS - TRATAMENT ALOPECIE

Ce este terapia Cellenis?

Terapia Cellenis  este o terapie utilizata afectiuni osoase si pentru afecțiuni cutanate. Trombocitele sunt una dintre cele 4 componente ale sangelui (pe langa globulele roșii, globulele albe și plasma), rolul lor fiind unul de regenerare.  Trombocitele sunt de aproximativ 5 ori mai concentrate in Cellenis decat in sange. Acest lucru este important deoarece trombocitele secreta factori de creștere autologi (proprii organismului) care au roluri de vindecare și regenerare.

Pentru persoanele ce se confrunta cu caderea si rarirea parului, intre optiunile de tratament se numara si terapia Cellenis. Este o procedura eficienta, rapida si fara riscuri, prin care se obtine stoparea caderii parului, ingrosarea firelor subtiate, stimularea radacinilor inactive pentru producerea de noi fire de par si imbunatatirea circulatiei sangvine a scalpului. Aceste efecte se obtin cu ajutorul unor factori de crestere, stimulare si reparare ce se regasesc in mod natural in sangele pacientului.

Programeaza o Consultatie si incepe tratamentul cat mai curand!
Rezerva acum
Indicatiile terapiei Cellenis
In ce cazuri este recomandata terapia Cellenis pentru alopecie?

Tratamentul este folosit cu succes pentru persoanele ce se confrunta cu:
alopecie androgenetica;
efluviu telogen;
alopecie areata;
tulburari ale ciclurilor de crestere ale firelor de par.

Numarul de sedinte necesare si intervalul de timp dintre acestea se stabilesc dupa o consultatie medicala amanuntita. Acestea variaza in functie de diagnosticul stabilit de medic, severitatea caderii parului, cat si de varsta si celelalte afectiuni asociate ale pacientului.

Pentru persoanele tinere, sanatoase, cu un debut recent al caderii parului, se poate folosi ca monoterapie, insa pentru cazurile avansate de cadere de par se vor asocia si alte tipuri de tratamente, precum medicamentele administrate oral (finasterida, spironolactona), preparatele topice (minoxidil, capsaicina) sau terapiile laser.

In functie de tipul patologiei scalpului, terapia Cellenis poate fi mixata in aceeasi sedinta si cu cocktailuri de mezoterapie special destinate biorevitalizarii scalpului, ce contin in principal substante nutritive necesare foliculilor pilosi, cafeina, minoxidil, biotina, pentoxifilin.

Incat stoparea caderii parului si prevenirea calvitiei sunt mult mai usor de obtinut decat regenerarea parului deja pierdut, va recomandam sa apelati la specialistii Elos Hair Clinic inca de la primele semne de pierdere a parului pentru un plan de tratament personalizat.
Cum functioneaza terapia Cellenis pentru caderea parului?

Rolul principal in acest tratament il au trombocitele, denumite si plachete, celule din sange ce se ocupa de stoparea sangerarilor si de repararea tesuturilor lezate. Ele reprezinta un rezervor de factori de stimulare si de crestere necesari organismului pentru regenerarea tisulara. Terapia Cellenis este o procedura ce consta in 3 pasi :

  1. recoltarea de sange de la pacient
  2. prelucrarea acestuia prin centrifugare
  3. injectarea plasmei obtinute la nivelul scalpului cu probleme

Odata ce se injecteaza in pielea scalpului, trombocitele vor incepe sa elibereze factorii reparatori si stimulatori; astfel vor aparea noi vase de sange ce vor hrani firele de par, vor fi activate si stimulate celulele stem de la nivelul radacinilor responsabile de producerea firelor de par, iar intreaga activitate metabolica locala va fi imbunatatita.

Cum se desfasoara terapia Cellenis?

Specialistii Elos Hair Clinic folosesc kiturile de recoltare si centrifugare Cellenis, un dispozitiv medical de ultima generatie, cu o capacitate de separare a trombocitelor de peste 90%. Acestea permit obtinerea unei plasme cu o concentratie in trombocite de pana la 5 ori mai mare comparativ cu sangele neprelucrat. Eprubetele Cellenis contin un gel de separare biocompatibil, ce are rolul de filtru necesar pentru separea plasmei si trombocitelor de restul componentelor sangelui.

In cadrul unui sedinte, se recolteaza 11 ml de sange, o cantitate mica, similara celei recoltate pentru analizele uzuale de sange. Eprubetele se introduc intr-o centrifuga medicala speciala in care se produce separarea trombocitelor de restul celulelor din sange. Se obtin 5-7 ml, o cantitate suficienta pentru a putea trata intreaga suprafata a scalpului. Cu ajutorul unor seringi cu ace speciale, de maxima finete, se realizeaza microinjectii in pielea scalpului cu probleme. Gradul de disconfort in timpul procedurii este unul redus, iar durata procedurii este de aproximativ 30 de minute.

Cand apar rezultatele dupa terapia Cellenis pentru scalp?

Majoritatea pacientilor observa primele rezultate dupa o cura de 3 sedinte. Persoanele cu tulburari ale ciclurilor de crestere ale firelor de par (precum efluviu telogen) necesita o cura de tratament efectuata o data pe an, in timp ce pacientii cu alopecie androgenetica, o afectiune cronica aparuta pe un teren genetic predispus, necesita sedinte de intretinere efectuate la interval de 3-6 luni pentru mentinerea rezultatelor. Tratamentul Cellenis se foloseste cu succes inainte si dupa implantul de par, crescand rata de supravietuire a firelor de par nou implantate.

Eficacitatea tratamentului este influentata de tipul de alopecie, de durata de evolutie a acesteia, de varsta si afectiunile asociate ale pacientului, dar nu in ultimul rand si de calitatea dispozitivelor folosite pentru obtinerea plasmei concentrate din sangele pacientului. Eprubetele, centrifuga si instrumentele folosite pentru recoltare pot influenta caracteristicile plasmei obtinute, concentratia trombocitelor si a factorilor trombocitari si, secundar, eficienta tratamentului. Nu toate echipamentele destinate concentrarii trombocitelor sunt similare.

Recomandari inainte si dupa terapia Cellenis pentru scalp

In zilele dinaintea procedurii, este recomandat sa nu luati medicamente antiiinflamatoare, sa va hidratati corespunzator si sa nu consumati alimente grase. Se recomanda spalarea parului si scalpului cu o zi inaintea procedurii si intreruperea aplicarii tratamentelor topice sau a produselor de coafat.

Procedura nu necesita o perioada de recuperare, activitatile de zi cu zi putand fi reluate imediat dupa sedinta de terapie Cellenis. In primele 24 de ore dupa sedinta, pacientii se pot astepta la mici umflaturi pe suprafata scalpului, roseata discreta, usoara sensibilitate a scalpului. Deoarece produsul folosit este unul propriu corpului, nu exista riscuri de alergii, reactii inflamatorii sau infectii. Se recomanda evitarea spalarii parului, folosirii produselor de tratament locale si a produselor de styling 24 de ore dupa tratament. Se poate efectua un masaj usor al scalpului pentru a facilita difuzarea uniforma a plasmei injectate pe intreaga suprafata a scalpului.

Contraindicatii pentru terapia Cellenis

Nu pot efectua acest tratament persoanele cu infectii cronice (hepatite, HIV), neoplazii, boli autoimune, afectiuni hematologice (numar scazut de trombocite, anemie), afectiuni inflamatorii sau infectii ale scalpului, persoanele ce urmeaza tratament continuu cu anticoagulante si antiplachetare precum si alte medicatii cronice, femeile insarcinate sau care alapteaza. Alti factori care pot sa influenteze calitatile plasmei si ale trombocitelor si care pot scadea raspunsul terapeutic sunt fumatul, consumul de alcool, consumul de medicamente antiinflamatoare in zilele dinaintea procedurii, deshidratarea.

Programul clinicii

Luni - Vineri:  9:00 - 21:00
Sambata, Duminica:  inchis