TRATAMENT CADEREA PARULUI MEZOTERAPIE

Ce este mezoterapia FILLMED NCTF 135?

Desi cauzele sunt multiple, caderea parului are o singura manifestare clinica: alopecia. Aceasta implica aspecte fizice suparatoare pentru pacient care ulterior pot determina si unele consecinte psihologice.
Una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru stoparea caderii parului este reprezentata de mezoterapie.

Mezoterapia este o procedura non-chirurgicala si minim-invaziva care presupune administrarea directa a substantelor medicamentoase la nivelul zonelor afectate prin injectare intradermica. Aceasta actioneaza prin stimularea regenerarii foliculilor pilosi si, totodata, prin prelungirea duratei de crestere si de activare a celor existenti.

In functie de patologia de fond de la nivelul scalpului, se recomanda folosirea anumitor tipuri de cocktailuri mezoterapice, tinand cont si de afectiunile asociate ale pacientului. In cadrul acestui tratament, se injecteaza un cocktail pe baza de nutrienti meniti sa asigure functionarea normala a foliculului pilos (vitamine specifice, minerale, aminoacizi, acizi nucleici, coenzime), cat si substante vasodilatatoare cu rol antiinflamator local si de stimulare a microcirculatiei locale.

Programeaza o Consultatie si incepe tratamentul cat mai curand!
Rezerva acum

Indicatiile mezoterapiei

In ce cazuri este recomandata mezoterapia pentru scalp?

Mezoterapia este recomandata in cazurile in care cresterea parului este intarziata, in vederea accelerarii procesului de crestere. Pentru un diagnostic cat mai exact, se va utiliza analiza TrichoLab in urma careia foliculii pilosi sunt fotografiati dermatoscopic. Programul va cuantifica numarul de foliculi sanatosi, activi, in faza de crestere, in comparatie cu numarul celor afectati.

Indicatiile mezoterapiei sunt:
alopecii difuze progresive: alopecia androgenetica, alopecia areata, efluviu telogen. Tratamentul alopeciei androgenetice difera in functie de sex si stadiul afectarii scalpului, astfel: la barbati se poate realiza in max. 5 ani de la progresia bolii, de preferat inainte de 40 ani, iar la femei in max. 10 ani de la progresie, inainte de 60 ani.
distrofii ale firului de par
Deasemenea, mezoterapia poate fi utilizata in completarea altor tratamente impotriva caderii parului sau ca adjuvant al chirurgiei, fie inainte, pentru imbunanatirea microcirculatiei la nivelul zonei afectate, fie imediat dupa operatie, pentru diminuarea edemului si a hematoamelor sau in timp, pentru o vindecare optima si pentru un prognostic mai bun al supravietuirii firelor implantate.

Beneficiile procedurii de mezoterapie pentru scalp constau in: imbunatatirea microcirculatiei locale cu ajutorul substantelor vasodilatatoare, asigurarea nutrientilor necesari cresterii firelor de par, incetinirea procesului de involutie foliculara programata, stimularea mediului de crestere a parului cu ajutorul acelor fine utilizate.

Ce contine mezoterapia?

In cadrul Elos Hair Clinic, utilizam cocktail-ul FILLMED NCTF 135 care contine peste 53 ingredienti activi: acid hialuronic, vitamine, peptide, aminoacizi, minerale folosite pentru a reda densitatea si vitalitatea parului. Alaturi de aceasta, adaugam alte substante active precum:

  • Pentoxifilin: vasodilatator perferic ce poate fi folosit in special la pacientii cu factori de risc cardiovasculari (diabetici, fumatori, hipertensivi, pletorici).
  • Minoxidil: vasodilatator periferic ce poate fi utilizat in tratarea alopeciei, exceptand cazurile in care debutul este brusc sau afectiunea rezulta in urma administrarii unor medicamente.
  • Biotina (vitamina H): este un acid monocarboxilic care actioneaza ca factor de crestere si coenzima, regland productia secretiei de sebum. Deficitul de biotina se manifesta prin alopecie, hiperkeratoza sau diverse tipuri de dermatite scuamoase.
  • Dexpantenol (vitamina B5) actioneaza asupra tulburarilor seboreice, in special. Este convertita in acid pantothenic si ajuta la cresterea anumitor structuri ale pielii.
In ce consta procedura de mezoterapie?

Pentru ca procedura sa poata fi efectuata, parul trebuie sa fie proaspat spalat, fara produse de hairstyling aplicate si fara sa existe modificari inflamatorii locale ale scalpului. Microinjecțiile intradermice se efectueaza cu un ac fin, la distanta de 1-2 cm, pe toata suprafata scalpului sau tintit pe zonele de interes.

Pentru un efect mai rapid si rezultate sustinute, cocktailul NCTF 135 poate fi combinat cu plasma autologa bogata in trombocite, atat timp cat sunt excluse afectiunile cronice sistemice autoimune (lupus eritematos sistemic, tiroidita autoimuna Hashimoto) porfirii, afectiuni plurialergice. Factorii de crestere vor activa celulele stem, vor stimula fibroblastele, iar procesul natural de regenerare tisulara si vasculara va fi accelerat.

Dupa procedura, scalpul poate fi mai sensibil in urmatoarea zi, insa de cele mai multe ori disconfortul resimtit dispare rapid, la fel ca si eritemul local postprocedural. In primele zile dupa procedura, sunt contraindicate spalarea, vopsirea parului, produsele de hairstyling, cat si sauna sau activitatile fizice intense.

Protocolul de tratament

Sedintele se vor efectua numai in urma unui consult dermatologic amanuntit pentru a putea depista cauza caderii parului si pentru a se stabili indicatia de tratament. Numarul sedintelor si frecventa cu care se realizeaza sunt stabilite in functie de diagnosticul asociat si de raspunsul pacientului la tratament. In medie, sunt necesare 5 sedinte, efectuate la interval de doua saptamani. Pentru mentinerea rezultatelor, sunt indicate si sedinte de intretinere, efectuate la 3-6 luni.

Contraindicatii

Mezoterapia este o procedura ce are contraindicatii reduse, insa nu este un tratament recomandat pacientelor insarcinate sau care alapteaza, pacientilor care sufera de diabet zaharat neechilibrat medicamentos, care au leziuni precanceroase sau canceroase active sau care iau medicatie anticoagulanta.

Rezultatele mezoterapiei

Rata de succes este influentata de efectuarea corecta a procedurii si de patologia de fond a scalpului. In functie de raspunsul la tratament al fiecarui pacient, rezultatele pot fi vizibile chiar de la primele sedinte, odata cu diminuarea caderii parului si vor deveni evidente dupa 6 saptamani de la prima sedinta. Treptat, se va observa aparitia unor noi fire de par, cu fortifierea celor existente, precum si reducerea si incetinirea caderii acestora.

Programul clinicii

Luni - Vineri:  9:00 - 21:00
Sambata, Duminica:  inchis