MEZOLED PENTRU ALOPECIE

Ce este mezoled pentru caderea parului?

Mezoled este tratamentul care imbina in cadrul aceleiasi sedinte mezoterapia si fototerapia laser si are ca scop tratarea alopeciilor atat la femei, cat si la barbati. Cele doua terapii actioneaza diferit dar complementar, o data prin aportul de nutrienti livrati cu ajutorul mezoterapiei, care hranesc intens foliculii pilosi si stimuleaza, astfel, regenerarea si cresterea firului de par, iar lumina rosie livrata prin LLLT (Low Level Laser Therapy) favorizeaza vindecarea si creste metabolismul celulelor de la nivelul radacinii firului de par, avand, impreuna, ca rezultat, stoparea caderii parului, accelerarea regenerarii si favorizarea cresterii firelor de par.

Terapia Mezoled reprezinta, cu siguranta, o metoda rapida de restaurare a echilibrului nutritional si biologic de la nivelul scalpului. Acest tratament poate fi utilizat ca metoda de preventie a caderii parului, cu imbunatatirea calitatii firelor de par existent si activarea regenerarii de fire noi.

Programeaza o Consultatie si incepe tratamentul cat mai curand!
Rezerva acum
Tehnologia mezoled
Ce tehnologie folosim in cadrul Mezoled?

Mezoterapia este o procedura minim invaziva ce presupune microinjectari realizate la nivelul scalpului din centimetru in centimetru, a unui amestec de substante cu rolul de a hrani si a stimula regenerarea radacinii firului de par. Produsul de mezoterapie folosit in cadrul Elos Hair Clinic, se numeste NCTF 135 Fillmed si contine un amestec de 53 de ingredienti activi, precum acid hialuronic, vitamine, aminoacizi, coenzime, minerale si antioxidanti. Acestora li se asociaza substante precum biotina, cafeina, dexpanthenol sau minoxidil, cu efect tintit in functie de problema care sta la baza caderii parului. Acest cocktail de substante are ca scop livrarea la radacina firului de par a nutrientilor esentiali cresterii parului, facandu-l mai lung, mai gros si mai sanatos.

LLLT foloseste un dispozitiv care emite lumina rosie cu lungimi de unda cuprinse intre 630-670nm. Aceste unde penetreaza in profunzime pielea, stimuleaza microcirculatia in zona tinta, avand ca efect regenerarea firului de par. Este un tratament neinvaziv, nedureros, sigur si eficient.

Cum functioneaza mezoled impotriva caderii parului?

Prin combinarea celor doua tratamente, terapia Mezoled reuseste sa imbine beneficiile atat a mezoterapiei, cat si a fototerapiei laser si se adreseasa mai multor tipuri de alopecii.

Mezoterapia regleaza nivelul proteinelor, vitaminelor si a factorilor de crestere de la nivelul scalpului, imbunatateste vascularizatia si oxigenarea celulara. Substantele nutritive injectate la nivelul scalpului hranesc intens pielea si radacina firelor de par, stimuland metabolismul celular, prelungesc durata de viata si imbunatatesc calitatea si aspectul firelor de par.

Fototerapia laser actioneaza aditional pe metabolismul celular, favorizand regenerarea firelor de par si prelungind durata fazei anagen (active) de crestere a parului. LLLT are, deasemenea, si efect imunomodulator, regland procesele imune care pot duce la distructia firelor de par sau pot interfera cu ciclul biologic normal de crestere a parului. Totodata, dispozitivul LLLT creste fluxul sanguin la nivelul scalpului, favorizand oxigenarea acestuia, reduce inflamatia si promoveaza vindecarea la nivelul scalpului.

Cum se desfasoara procedura de mezoled?

Atat mezoterapia, cat si fototerapia laser se realizeaza in cadrul aceleiasi sedinte. Tratamentul se realizeaza pe scalpul curat, prespalat in ultimele 24 de ore si incepe cu injectarea unor cantitati mici de substanta din produsul NCTF 135 Fillmed la nivelul scalpului, utilizand un ac fin, ceea ce asigura un disconfort redus din partea pacientului.

Produsul este injectat superficial la nivelul pielii, la 1-2 cm distanta, pe intreaga suprafata a scalpului. Procedura dureaza in medie 30 de minute. Apoi, urmeaza fototerapia laser, ce presupune expunerea scalpului timp de 30 de minute la o lampa cu leduri, cu o lungime de unda intre 630 si 670 nm. Scalpul poate fi usor iritat sau sensibil 24 de ore dupa procedura, insa nu este necesara o perioada de recuperare dupa efectuarea tratamentului.

Protocolul de tratament presupune efectuarea a 5 sedinte, la interval de 2 saptamani. In functie de tipul de alopecie, medicul dermatolog poate stabili un protocol personalizat, adecvat afectiunii scalpului, in vederea obtinerii celor mai bune rezultate intr-un timp cat mai scurt.

Simplu, nedureros si neinvaziv

Contraindicatii

Sarcina si alaptarea; Fotosensibilitate sau administrare de medicatie fotosensibilizanta; Leziuni active, precanceroase sau canceroase in zona de tratament; Diabet zaharat; Administrare de tratament anticoagulant.

Efecte adverse foarte rare

Reactii adverse

Mezoled este o terapie minim invaziva, sigura si cu reactii adverse minore. Poate aparea roseata si usoara sensibilitate la nivelul scalpului, care uneori pot persista timp de 24 de ore post-procedura.

In cat timp apar?

REZULTATE

Rezultatele se pot vedea dupa aproximativ 6 saptamani de la inceputul tratamentului. Uneori, in functie de tipul alopeciei, poate dura mai mult pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Programul clinicii

Luni - Vineri:  9:00 - 21:00
Sambata, Duminica:  inchis