LOW LEVEL LASER THERAPY

Ce este terapia Healite - LLLT?

Este de mult cunoscut faptul ca lumina rosie promoveaza repararea tisulara, iar terapia cu lumina de intensitatea joasa, numita LLLT (Low Level Laser Therapy) stimuleaza activitatea celulara.

LLLT a aratat efecte benefice pentru o varietate de conditii medicale precum vindecarea ranilor, regenerarea structurilor nervoase, ameliorarea durerii articulare, prevenirea si tratamentul mucozitelor, si, mai nou, este o terapie utilizata in tratarea alopeciilor.

LLLT foloseste un dispozitiv care emite o lumina rosie monocromatica, de intensitate mica, cu lungimi de unda cuprinse intre 630-670nm. Aceste unde penetreaza in profunzime pielea, ajungand pana la nivelul radacinii firului de par, unde stimuleaza regenerarea acestuia.

LLLT incetineste caderea parului prin transformarea firelor de par subtiri, miniaturizate in fire de tip terminal, creste densitatea parului, firele de par sunt mai groase, mai lungi si mai sanatoase.

Programeaza o Consultatie si incepe tratamentul cat mai curand!
Rezerva acum
Indicatiile Low Level Laser Therapy
In ce cazuri este recomandata LLLT pentru scalp?

Alopecia reprezinta caderea anormala a parului, este o afectiune frecventa si intereseaza mai mult de jumatate din populatia de pe glob. Alopecia androgenetica, cea mai frecventa cauza de cadere a parului, afecteaza 50% dintre barbatii de peste 40 de ani si 75% dintre femeile de peste 65 de ani. Alopecia androgenetica apare la indivizii susceptibili genetic si se manifesta prin transformarea graduala a firelor de par groase, de tip terminal, in fire subtiri, de tip puf, numite velus. Acest tip de alopecie este determinat de efectele hormonilor androgeni, cum este testosteronul si derivatul sau mult mai activ biologic- dihidrotestosteronul.

In timp ce barbatii prezinta un patern tipic de alopecie, cu afectarea vertexului si zonei frontale a scalpului, precum si regresia spre posterior a liniei parului, femeile prezinta o afectare difuza in special in zona mediana a scalpului, fara afectarea liniei parului .
In prezent, cele mai frecvente metode de tratament in alopecia androgenetica includ minoxidilul, finasterida si transplantul de par ca optiune chirurgicala.

Din pacate, terapiile curente nu sunt eficiente pentru toti pacientii cu acest tip de alopecie. Din necesitatea unor terapii mai eficiente, LLLT se prezinta ca o noua abordare terapeutica in tratamentul alopeciei androgenetice.

Descoperita in ani 1960 si folosita cu succes pentru diverse afectiuni medicale si  in care si-a dovedit utilitatea, terapia LLLT se dovedeste extrem de utila si in alopecii prin stimularea regenerarii firelor de par si imbunatatind aspectul scalpului. Atat pentru femei cat si pentru barbati, caderea parului reprezinta o experianta frustranta si greu de tolerat, iar terapia LLLT vine in intampinarea acestor pacienti, utilizand o metoda neinvaziva, sigura si eficienta in tratarea caderii parului.
Cum functioneaza LLLT pentru alopecie?

Studiile de specialitate propun cateva mecanisme de actiune: fototerapia laser stimuleaza reintrarea in faza anagen de crestere a foliculilor pilosi aflati in stadiul telogen, lungeste faza anagen prin cresterea ratei de proliferare celulara in foliculul pilos si previne intrarea prematura in faza catagen (faza in care firul de par inceteaza sa mai creasca si se pregateste sa cada).

Studiile au aratat ca LLLT creste fluxul vascular la nivelul scalpului si stimuleaza metabolismul celulelor din foliculilor pilosi, avand ca rezultat cresterea numarului de fire in anagen (faza de crestere a firului de par). De asemenea s-a observant ca LLLT moduleaza expresia 5α-reductazei, enzima implicata in aparitia alopeciei androgenetice, responsabila de transformarea testosteronului in forma sa mult mai activa biologic – dihidrotestosteronul.

Mai mult, cercetatorii au constatat ca LLLT moduleaza procesele inflamatorii si raspunsul imunologic la nivelul pielii, procese care pot influienta negativ ciclul de crestere a firului de par, si prin urmare, poate avea un rol semnificativ in tratamentul alopeciei areata.

Simplu, nedureros si neinvaziv

Beneficii

In functie de culoarea luminii LED emise, corespunzatoare unei lungimi de unda foarte specifice, pot fi tratate și rezolvate diferite probleme ale parului. Tratamentul poate fi folosit atat pentru femei cat si pentru barbati.  LLLT este eficient atat pentru incetinirea caderii anormale a parului, cat și pentru stimularea cresterii parului in zonele care incepe sa se rareasca.

Efecte adverse foarte rare

Contraindicatii

LLLT a demonstrat o incidenta remarcabil scazuta a efectelor adverse. Este, insa, posibil ca LLLT sa aiba efect de stimulare si proliferare asupra leziunilor displazice sau maligne de la nivelul scalpului, fapt pentru care se contraindica efectuarea terapiei daca acestea exista in zona de tratament. Tratamentul nu trebuie realizat concomitent cu administrarea de fotosensibilizante.

Alte aplicatii ale terapiei LLLT

HEALITE II

Terapia cu lumina LED poate fi indicata aproape dupa orice procedura medical-estetica – interventii chirurgicale, tratamente laser ablative, proceduri injectabile etc. – pentru a accelera vindecarea si disparitia inflamatiei, a preveni cicatrizare defectuoasa. De asemenea, este o terapie cu aplicabilitate in tratarea acneei, afectiuni inflamatorii de tipul dermatitelor, rejuvenarea pielii.

Programul clinicii

Luni - Vineri:  9:00 - 21:00
Sambata, Duminica:  inchis